Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon seniorit ja alumnit ry.

Illanvietot

”Ajattelen – siis olen” Illanvietto 26.10.2023

Tervetuloa Porvoon Yhteislyseon ja Linnankosken lukion seniorit ry:n syksyiseen illanviettoon Linnankosken lukiolle 26. lokakuuta 2023 klo 18

Illan teema on ”Ajattelen – siis olen”

Tarjolla on tietysti myös herkullinen noutopöytä ruokajuomineen,
kakkukahvit, perinteiset arpajaiset hulppeine palkintoineen sekä

vapaata seurustelua.

Pääsymaksu 30 €. Illanvieton tuotolla kartutetaan yhdistyksen
stipendirahastoa. Ilmoittautuminen 16.10. mennessä
sihteeri@linnankoskenseniorit.net tai 050-444 4444/Hannele.

Vuoden 2019 illanvietto

VUODEN 2019 ILLANVIETTO: ELÄVÄÄ HISTORIAA

Tervetuloa Porvoon Yhteislyseon ja Linnankosken lukion seniorit ry:n syksyiseen illanviettoon Linnankosken lukiolle 13. marraskuuta 2019 klo 18!

Illan kohokohta on Elävää historiaa -paneelikeskustelu: pääsemme nauttimaan koulumme menneiden vuosikymmenten tunnelmista rehtorien, opettajien ja opiskelijoiden muistelemana. Illan musiikillisesta annista vastaavat lukion Ava & Frank -musikaalin esiintyjät.

Tarjolla on tietysti myös herkullinen noutopöytä ruokajuomineen, kakkukahvit, perinteiset arpajaiset hulppeine palkintoineen sekä vapaata seurustelua.

Illanvieton alussa pidetään yhdistyksen vuosikokous.

Pääsymaksu 30 €. Illanvieton tuotolla kartutetaan yhdistyksen stipendirahastoa. Ilmoittautuminen 1.11. mennessä sihteeri@linnankoskenseniorit.net tai 040-739 1909/Hanna.

Tervetuloa!
Lauri Tuomi
Puheenjohtaja

Uusi lukio-uudet tavat oppia! Uuden lukion avajaiset senioreille, alumneille ja lukion ystäville

 

Tervetuloa Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon senioreiden ja alumnien sekä lukion ystävien illanvietoon, joka poikkeuksellisesti tullaan järjestämään alkuvuodesta 2019.
Lukion peruskorjaus on valmistumassa ja pääsemmme tutustumaan uudistuneeseeen upeaan lukioomme. Saamme myös maistiaiset siitä millaista on oppiminen lukiossa tänään. Illanviettomme on seniorien, alumnien ja lukion ystävien uuden lukion avajaiset!
Ohjelmassa on lisäksi kirjoituskilpailun palkintojen jako sekä perinteiset suuren suosion saavuttaneet arpajaiset. Illan aikana nautimme myös pöydän antimista.
Laita aika jo kalenteriin. Lähetämme myös jäsenkirjeen, jossa on tarkemmat ilmoittautumistiedot. Tervetuloa ja kutsu myös ystäväsi mukaan!

Vuoden 2017 illanvietto

Vuoden 2017 illanvietto järjestettiin torstaina 12.10.2017 klo 18.30!

Lukion remontin vuoksi juhlistimme satavuotiasta Suomea idyllisessä vanhassa kaupungissa, viehättävässä tuomiorovastin pappilassa Linnamäen kupeessa. Illanvieton pääohjelmanumerona oli museolehtori Hannele Tenhovuoren juhlaesitelmä, joka vei meidät tutustumaan Porvoon historiaan satavuotiaassa Suomessa. Rehtori Kaisa Ryöppy kertoi lukion remonttikuulumisia, ja saimme myös esimakua Päiväni yhteislyseossa/lukiossa -kirjoituskilpailun tuotoksista.

Tarjoiluista ei ole tingitty tänäkään vuonna, vaan pääsimme nauttimaan herkullisen salaattipöydän antimista, maukkaasta juustotarjoilusta, kakkukahveista sekä tietysti ruokajuomista.

Illanvieton tuotolla kartutettiin yhdistyksen stipendirahastoa.

Vuosikokous järjestettiin tiistaina 21.11.2017 klo 18 Linnankosken lukion väistötiloissa Piispankadun ja Suistokadun kulmauksessa.

Vuoden 2016 illanvietto

Illan pääohjelmanumerona oli tuottaja ja uutisankkuri Aaro Kajasteen juontama paneelikeskustelu ajankohtaisella teemalla VAIKUTTAVIA PORVOOLAISIA.

Paneeliin näkemystään toivat mm. yritysjohtaja ja Enston omistajiin lukeutuva Marjo Miettinen, Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Pia Nurme ja Uusimaan päätoimittaja Anne Lahnajärvi. Nuorten näkökulmaa edusti LiLun opiskelija Nea Hjelt. Paneelia pohjusti museolehtori Hannele Tenhovuoren lyhyt katsaus historiallisiin porvoolaisvaikuttajiin.

Ohjelman jälkeen tarjolla oli jälleen kerran herkullinen salaattipöytä ruokajuomineen, maukas juustotarjoilu sekä kakkukahvit. Illanvietto aloitettiin uudistuneesti vuosikokouksella.

Vuoden 2015 illanvietto

Vuoden 2015 illanvietto järjestettiin Linnankosken lukiolla 8.10. klo 18.00.

Porvoo on kuuluisa kotimaassa ja maailmalla menestyneistä kaunottaristaan. Kauneus on kiehtova teema. Eri vuosikymmeninä kauneus on nähty eri tavoin – niin ja kertoohan sanontakin, että ‘Kauneus on katsojan silmissä’.

Vuoden 2015 illanvieton teemana oli siten itseoikeutetusti  ‘Kauneus kautta aikojen!’  Lisäksi erityisenä ohjelmanumerona oli rehtori Aira Wollstenin muotokuvan ennakkojulkistus.

Vuoden 2014 illanvietto

Vuoden 2014 illanvietto järjestettiin 9.10. klo 18 teemalla “Urheilu: ammatti, elämäntapa, elämysten tarjoaja”. MTV3:n uutisankkuri Aaro Kajasteen luotsaamassa paneelikeskustelussa urheilun ja liikunnan merkitykseen ja moniin kasvoihin paneutuivat Suomen Urheiluliiton lajipäällikkö Tommy Ekblom; Taidetehtaan Tanssikoulun rehtori, tanssitaiteilija Hanne Kauppinen; jääpalloilija ja suunnistaja Pekka Vuorinen; energiayhtiö St1:n perustaja ja Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen jäsen Mika Anttonen, Linnankosken lukion rehtori Kaisa Ryöppy sekä lukion opiskelija, yleisurheilija Mona Jäppinen. Urheiluteeman vastapainoksi taidemaalari Anitta Ruotsalainen kertoi rehtori Aira Wollstenin muotokuvan luomisprosessista. Ilta huipentui maittavaan noutopöytään ja perinteisiin arpajaisiin.

Illanvieton tuotolla kartutettiin stipendirahastoa.

Vuoden 2013 illanvietto

Vuoden 2013 illanvietto järjestettiin  perinteisesti Linnankoskipäivän yhteydessä 10.10.

Johannes Linnankosken kuolemasta tuli kuluneeksi elokuussa sata vuotta. Merkkivuoden kunniaksi syksyisessä illanvietossa kokoontui kirjailijapaneeli. Kirjoittamisesta keskustelivat Linnankosken lukion alumnit Laura Gustafsson (Huorasatu), Jarmo Ihalainen (Perheestä ja alastomana juoksemisesta), Teemu Keskisarja (Raaka tie Raatteeseen) ja Lauri Tuomi (Strategia arjessa). Haastattelijoina toimivat Linnankosken lukion äidinkielen lehtorit Laura Viljanen ja Senni Kulmala.

Illanviettoon osallistui 49 yhdistyksen jäsentä.

Panelistit lyhyesti:

TaM Laura Gustafsson on 30-vuotias kirjailija ja käsikirjoittaja. Esikoisromaani Huorasatu (2011) herätti huomiota ja oli mm. Finlandia-palkintoehdokkaana. Uusi romaani Anomalia (2013) käsittelee eläimyyttä ja ihmisyyttä, lapsia ja kuolemaa. Eläimet ovat keskeisessä osassa myös Gustafssonin ja kuvataiteilija Terike Haapojan yhteisessä Toisten historia -projektissa.

FT Teemu Keskisarja on kirjoittanut lukuisia historiateoksia Suomen rikollisuudesta, talouden kohtalonhetkistä, talvisodasta ja vuodesta 1918. Keskisarja opiskeli Linnankosken lukiossa 1987-1990.

VM Jarmo Ihalainen on kirjoittanut useita sosiaali- ja terveysalan oppikirjoja sekä yhden romaanin. Lisäksi hän on isä, mies, ihminen ja opettaja, joka on kiinnostunut musiikista, kestävyysliikunnasta ja ulapalle tuijottelusta. Jarmo Ihalainen on vuoden 1985 ylioppilas. Jarmo Ihalaisen esikoisromaani Perheestä ja alastomana juoksemisesta oli vuoden 2011 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana.

KTT Lauri Tuomi on kirjoittanut useita liikkeenjohdon alaan kuuluvia tietokirjoja, joiden teemat liittyvät strategiseen ja osaamisen johtamiseen. Lauri Tuomi toimii HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun vararehtorina. Lisäksi hän on pidetty liikkeenjohdon kehittäjä. Lauri Tuomi toimii Linnankosken lukion ja Porvoon yhteislyseon seniorit ry:n puheenjohtajana. Ylioppilaaksi hän kirjoitti vuonna 1985.