Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon seniorit ja alumnit ry.

Vuoden 2013 illanvietto

Vuoden 2013 illanvietto järjestettiin  perinteisesti Linnankoskipäivän yhteydessä 10.10.

Johannes Linnankosken kuolemasta tuli kuluneeksi elokuussa sata vuotta. Merkkivuoden kunniaksi syksyisessä illanvietossa kokoontui kirjailijapaneeli. Kirjoittamisesta keskustelivat Linnankosken lukion alumnit Laura Gustafsson (Huorasatu), Jarmo Ihalainen (Perheestä ja alastomana juoksemisesta), Teemu Keskisarja (Raaka tie Raatteeseen) ja Lauri Tuomi (Strategia arjessa). Haastattelijoina toimivat Linnankosken lukion äidinkielen lehtorit Laura Viljanen ja Senni Kulmala.

Illanviettoon osallistui 49 yhdistyksen jäsentä.

Panelistit lyhyesti:

TaM Laura Gustafsson on 30-vuotias kirjailija ja käsikirjoittaja. Esikoisromaani Huorasatu (2011) herätti huomiota ja oli mm. Finlandia-palkintoehdokkaana. Uusi romaani Anomalia (2013) käsittelee eläimyyttä ja ihmisyyttä, lapsia ja kuolemaa. Eläimet ovat keskeisessä osassa myös Gustafssonin ja kuvataiteilija Terike Haapojan yhteisessä Toisten historia -projektissa.

FT Teemu Keskisarja on kirjoittanut lukuisia historiateoksia Suomen rikollisuudesta, talouden kohtalonhetkistä, talvisodasta ja vuodesta 1918. Keskisarja opiskeli Linnankosken lukiossa 1987-1990.

VM Jarmo Ihalainen on kirjoittanut useita sosiaali- ja terveysalan oppikirjoja sekä yhden romaanin. Lisäksi hän on isä, mies, ihminen ja opettaja, joka on kiinnostunut musiikista, kestävyysliikunnasta ja ulapalle tuijottelusta. Jarmo Ihalainen on vuoden 1985 ylioppilas. Jarmo Ihalaisen esikoisromaani Perheestä ja alastomana juoksemisesta oli vuoden 2011 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana.

KTT Lauri Tuomi on kirjoittanut useita liikkeenjohdon alaan kuuluvia tietokirjoja, joiden teemat liittyvät strategiseen ja osaamisen johtamiseen. Lauri Tuomi toimii HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun vararehtorina. Lisäksi hän on pidetty liikkeenjohdon kehittäjä. Lauri Tuomi toimii Linnankosken lukion ja Porvoon yhteislyseon seniorit ry:n puheenjohtajana. Ylioppilaaksi hän kirjoitti vuonna 1985.