Linnankosken lukion ja Porvoon Yhteislyseon seniorit ja alumnit ry.

Jäsenkirje 1/2024

Tervetuloa kevät!  

 Kevät on aina uudistumisen aikaa. Talven horroksesta heräävät luonnon mukana myös ihmiset. Uusia ajatuksia ja suunnitelmia syntyy. Niin myös LiLun seniorien hallituksen kokouksessa: puheensorinasta ei ole tulla loppua. Ideoita syntyy, niitä hiotaan ja katsotaan positiivisesti tulevaisuuteen. Toiminnan kehittäminen ja jäsenistön aktivoiminen on keskiössä. 

Joudumme kysymään itseltämme, miksi senioritoiminta on olemassa? Millaista sen tulisi olla, jotta se tuottaisi iloa jäsenistölleen? Kuinka toimintaa olisi uudistettava, jotta se kiinnostaa myös nuorempia senioreita, mutta ei karkota vanhempia ikäpolvia? Nämä ovat keskeisiä kysymyksiä suunniteltaessa kalenterivuoden ohjelmaa. 

Uutena puheenjohtajana otan haasteen vastaan. Oli ilo ja kunnia ottaa vastaan tammikuussa Lauri Tuomelta viestikapula LiLun senioreissa. Laurin pitkä kokemus yhdistyksen luotsaamisesta on ollut isona  apuna, kun olen yrittänyt ”uida” sisään toimintaan. Olen ollut jäsenenä vasta muutaman vuoden, vaikka olen vm 1978 ylioppilas LiLu:sta. Samalla kun puheenjohtajuus tuli minulle iloisena yllätyksenä, se sisälsi haasteen sekä perinteiden vaalimisesta että ajan hengessä uudistumisesta.  

Oma osaamistaustani on vahvasti aikuiskasvatuksesta, josta väittelin tohtoriksi v. 2006. Aikuisen oppiminen on tällä hetkellä vahvasti esillä oleva aihe. Osaamisen uudistaminen ja uuden oppiminen ovat usein toistuvia aiheita työelämän turbulenssissa. Yhdistyksemme senioritoiminta voisi myös toimia uusia ajatuksia herättävänä foorumina itsensä kehittämiselle niin työelämässä toimiville kuin eläkkeellä olevalle jäsenistölle. Ikä ei ole oppimisen este.  

Suuntaamme siis katseemme kohti kasvun ja kehittymisen valoisaa aikaa. Alla loppukevään ohjelmaa. 

 Johannes Linnankosken patsaan lakitus 

Johannes Linnankosken patsas lakitetaan vapun kunniaksi tiistaina 30.4. klo 10 Porvoon Kaupunginpuistossa. Tervetuloa mukaan! 

 Kesävierailu Uusimaa-lehden toimitukseen ti 4.6.2024 klo 17 

Yhdistyksen kesäretken kohteena tänä vuonna on Uusimaa-lehden toimitus. Kokoonnumme toimituksen tiloissa (Runeberginkatu 31, Porvoo), jossa päätoimittaja Marko Enberg kertoo, miten sanomalehden toimittaminen on muuttunut viimeisinä vuosikymmeninä ja mikä on sanomalehden asema mediana tulevaisuudessa. Mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. 

Ilmoittautuminen sihteerille 27.5 mennessä osoitteeseen sihteeri(at)linnankoskenseniorit.net tai puh. 050-444 4444.  

 Seuraa jäsenkirjeitämme sekä tiedotteitamme yhdistyksen kotisivuilla ja Facebookissa. Hallitus ottaa mielellään vastaan myös ehdotuksia ja ideoita toiminnan kehittämisestä ja tapahtumien järjestämisestä- Kutsuthan kaverisikin yhdistykseemme jäseneksi: elinikäinen jäsenmaksu vain 20€! 

 

Kevätterveisin, 

Iris Wiitakorpi, pj. Hannele Tenhovuori, sihteeri 

 

Lisätietoja: puheenjohtaja Iris Wiitakorpi, iriswiitakorpi@gmail.com